Geslachtsziekte
May 1st, 2004N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken
Eigenlijk heb ik het altijd best rustig aan gedaan, en me ook heel beschaafd gedragen. In principe deed ik niks zonder het van te voren aan te kondigen, al werd ik daar op den duur wel wat losser in toen bleek dat passerende dames zich wel onaangekondigd op mij stortten, en eerlijk gezegd vond ik dat niet eens vervelend.
Op de een of andere manier ben ik vorige week toch besmet geraakt met een geslachtsziekte.
Alles doet het nog, maar ik kan me niet meer succesvol voortplanten, en iedereen waarmee ik dat toch probeer kan ook geen eitjes meer bevruchten. Kort gezegd; heel erg vervelend. Helemaal als je beseft dat deze ziekte ongeneeslijk is, en alleen maar is bedacht om te besparen op servercapaciteit en bandbreedte.
Sinds kort heersen er namelijk een tweetal ziektes op de grid; een voedselziekte waar je traag van wordt, en een geslachtsziekte die je onvruchtbaar maakt.
Beide ziekten zijn geintroduceerd om te voorkomen dat het Breedster-netwerk te snel groeit. De laatste weken kon je met de dag merken dat de boel trager werd, en niet zo heel lang geleden werd er een limiet gesteld aan het aantal mensen dat tegelijkertijd in kon loggen.
Blijkbaar was dat niet voldoende, en nu zijn er dus die virtuele ziektes. Niet dodelijk, we vervelend, en bovendien raar. Het is tenslotte nog maar de vraag of je de groei van de groep op deze manier wel af kunt remmen.
Spelers die besmet zijn met de voedselziekte moeten vaker inloggen om te eten en sterk te blijven, wat niet alleen extra dataverkeer oplevert, maar er ook voor zorgt dat de ziekte zich extra snel verspreidt; de uitwerpselen van zieke spelers zijn besmettelijk voor de gezonde exemplaren, en wie meer gaat eten gaat ook meer poepen.
De Breedster-SOA verspreidt zich ook behoorlijk snel. Het kan best lang duren voor je merkt dat je besmet bent, omdat het je pas verteld wordt als je iemand een eitje op wilt sturen.
Behoorlijk lomp, zeker als je beseft dat die ziekte is geintroduceerd tijdens de AIDS-uitbraak in de Amerikaanse porno-scene. Breedster is een spel, maar de besmette acteurs zijn wel echte mensen met, ondanks hun onalledaagse beroep, een gewoon leven.
Besmette spelers vinden wel een manier om gezond terug op de grid te komen, dus de invoering van virtuele ziektes schiet grotendeels haar doel voorbij.
Goeie kans dat een ziekte die vanzelf geneest na, bijvoorbeeld, een week inactiviteit of het eten van een bepaalde kleur voedsel (zwarte medicijnvakjes?) beter zou werken dan de oplossing waar nu voor is gekozen.
Waar is de tijd gebleven dat je gewoon wat banners op je site gooide of op andere manieren om geld ging bedelen als het te duur werd om het hobbymatig te doen?
Het hele breedster.drunkmenworkhere.org is best in z’n geheel te verhuizen naar een krachtiger systeem, en bij de spelers is best wel wat geld af te troggelen.
Toen ik doorkreeg dat ik besmet was volgde een lichte paniek.. wie heb ik besmet, hoe lang heb ik het al, en door wie ben ik besmet? Daarna wordt het tijd na te denken over hoe je verder wilt.. wil je reincarneren, en begin je overnieuw met -reinc- achter je naam, of sluit je je aan bij The Infected, en ga je op de oude voet verder met aids- voor je naam. De leden van Al Qu-Aids zien het zelfs als hun doel de ziekte verder te verspreiden, en bespringen iedereen die ze tegenkomen.
Op dit moment gok ik op een dubbele strategie; ik blijf voorlopig aktief met m’n besmette speler, en zoek hulp bij medeslachtoffers, maar als er nog iemand is (liefst een roodetende blauwpoeper) die eitjes overheeft en me er een op wil sturen dan hoor ik dat graag.
Mocht je niet veel van deze tekst snappen, kijk dan eens hier.
May 13th, 2004 at 2:18 am
Mijn testament:
http://www.expoplu.nl/breedster_terugblik.htm
May 13th, 2004 at 11:37 am
@Heksje; wat een schitterend stukje tekst! Bedankt.
Natuurlijk is het in het dagelijks leven ook (te) vaak zo dat samenwerking en creativiteit wordt tegengewerkt, maar dat zuigt net zo goed.
Het ga je goed in je verdere leven.